OOG & DESIGN opticien optometrist.

31 Maart 2015 is OOG & DESIGN (v.h. meester reenders optiek) verhuisd naar de Beatrixstraat 33 in Den Helder. De naam is gewijzigd in OOG & DESIGN opticien optometrist. Kwaliteit, oogzorg en moderne brilmonturen is waar OOG & DESIGN voor staat. Het filiaal in Julianadorp blijft gevestigd in winkelcentrum de Riepel


Lees meer

Een goede bril begint bij de oogmeting

Een goede oogmeting vindt u in Den Helder en Julianadorp bij OOG & DESIGN. Een oogmeting is niet alleen het bepalen van de juiste brilsterkte. Het is belangrijk dat er goed naar uw ogen gekeken wordt.
  • Is uw oogstand correct
  • Is uw oogdruk goed
  • Heeft u staar
  • Is het gezichtsveld goed
  • Zijn uw ogen gezond
Allemaal vragen waar de optometrist van OOG & DESIGN opticien naar kijkt. Speciaal opgeleid personeel meet bij OOG & DESIGN uw ogen, onderzoeken uw ogen of deze gezond zijn of dat u toch medisch advies nodig heeft. Bij OOG & DESIGN staat de gezondheid van uw ogen voorop. Er zijn altijd gediplomeerde mensen aanwezig bij OOG & DESIGN en er is altijd een HBO optometrist aanwezig. Een optometrist is beschermd in de wet BIG en is speciaal opgeleid om u te adviseren of u een bril of contactlenzen moet hebben of dat u eerst medisch advies nodig heeft. In dat geval verwijzen wij u altijd naar de huisarts.
 

Oogmeet apparatuur

 
Oog & Design heeft de meest geavanceerde apparatuur om een precisie oogmeting te kunnen verrichten en om de gezondheid van u ogen te beoordelen. Zo zijn er twee digitale fotoapparaten geplaatst, in Den Helder een O.C.T , en in Julianadorp een fundus camera. Daarmee kunnen wij heel snel en simpel een driedimensionale scan en foto maken van de binnenkant en de buitenkant van uw ogen. Met deze foto kunnen we zien of er iets wel of niet goed is. In spoed gevallen kunnen we de foto's direct  doorsturen naar een specialist.
 
Een digitale foto van de voorkant van het oog is met name belangrijk bij het dragen van contactlenzen. Zo kunnen de specialisten van OOG & DESIGN u snel het juiste advies geven. U bent van harte welkom voor een vrijblijvend advies. U kunt met of zonder afspraak u ogen laten meten en controleren.
 

O.C.T. (Optische Coherentie Tomografie)

De OCT sinds juli 2016 in Den Helder

Een driedimensionale scan van uw ogen.
Het apparaat wat dit mogelijk maakt heet O.C.T. (Optische Coherentie Tomografie). Veel gedetailleerde informatie wordt er verkregen waardoor afwijkingen eerder worden gezien.

Het apparaat heeft een uitgebreide database welke gebruikt wordt om computergestuurd de ogen te screenen op afwijkingen. Bijvoorbeeld glaucoma (te hoge oogdruk) kan het apparaat zien.

Perimetrie

Er is wederom nieuwe apparatuur geïnstalleerd bij Oog & Design.
Met dit apparaat, de Perimeter, zijn wij in staat om een volledige screening van het gezichtsveld te doen.
Dit is belangrijk bij een te hoge oogdruk.

Te hoge oogdruk of glaucoma kan leiden tot gezichtsvelduitval en zelfs tot volledige blindheid.
Glaucoma kan vele oorzaken hebben. Wij adviseren u als de oogdruk goed is, eens in de twee jaar een meten te laten verrichten.
Komt glaucoma in de familie voor dan is vaker een oogdrukmeting en screening aan te bevelen.

Bij de opticien wordt tijdens een oogmeting soms de oogdruk gemeten. Uit deze meting komt een getal, dit getal alleen zegt niet zoveel. Er zijn meerdere factoren die bepalen of de druk goed of niet goed is.

Deze factoren kunnen niet door een opticien beoordeelt worden, u moet daarvoor bij de optometrist zijn.

Bij Oog & Design wordt altijd de oogdruk gemeten en al deze factoren op de juiste manier beoordeelt, met de juiste kennis en meest geavanceerde apparatuur.
 

Met de OCT, SPLEETLAMP, CONTACT TONOMETER en PERIMETER kunnen we een volledig onderzoek doen.

 

Meteen een afspraak maken
Meteen een afspraak maken
Maak online een afspraak in het filiaal van uw keuze in Den Helder of Julianadorp. U wilt toch ook alleen de beste oogmeting voor uw ogen.

Gezonde voorkant van het oog

Gezonde achterkant van het oog

Normaal OCT beeld

 
Normaal gezichtsveld

Contact Den HelderDown

OOG & DESIGN opticien optometrist
voorheen meester reenders optiek

Beatrixstraat 33
1781 EM Den Helder
Tel 0223 627171 optie 1
Email; oogdesigndenhelder@kpnmail.nl

 

Openingstijden:

dinsdag t/m vrijdag 09.30 - 17.30 uur
zaterdag  09.30 - 17.00 uur
donderdag koopavond alleen op afspraak

 

Bel ons
Contact JulianadorpDown

OOG & DESIGN opticien optometrist
voorheen meester reenders optiek

Winkelcentrum De Riepel
Schoolweg 51
1787 AV Julianadorp
Tel 0223 627171 optie 2
Email; oogdesignjulianadorp@kpnmail.nl

 

Openingstijden:

dinsdag t/m vrijdag 09.30 - 17.30 uur
zaterdag 09.30 - 17.00 uur
Koopavond vrijdag alleen op afspraak

 

Bel ons
Created by Trefnet | Powered by Shark CMS