OOG & DESIGN opticien optometrist.

31 Maart 2015 is OOG & DESIGN (v.h. meester reenders optiek) verhuisd naar de Beatrixstraat 33 in Den Helder. De naam is gewijzigd in OOG & DESIGN opticien optometrist. Kwaliteit, oogzorg en moderne brilmonturen is waar OOG & DESIGN voor staat. Het filiaal in Julianadorp blijft gevestigd in winkelcentrum de Riepel


Lees meer

Optometrie

Bij OOG & DESIGN opticien meet de optometrist of oogmeetkundige in Den Helder en Julianadorp uw ogen. Optometrie is een wetenschap waarbij met behulp van verschillende metingen afwijkingen aan de ogen geconstateerd kunnen worden. 

Een optometrist sluit mogelijke medische oorzaken van oogafwijkingen uit en schrijft, zo nodig, corrigerende brillenglazencontactlenzen of andere optische hulpmiddelen voor. Tevens kan de optometrist visueel therapeutische adviezen en oefeningen geven. Als er een medische reden is welke de oorzaak is van de visuele klachten dan zal de optometrist van OOG & DESIGN u doorverwijzen naar de huisarts voor advies.

Voordelen van een optometrist

Het beroep van optometrist is sinds 15 november 2000 in Nederland wettelijk erkend en beschermd onder artikel 34 van de wet BIG. In vergelijking met een opticien (opleiding MBO niveau 4) is de optometrist HBO en breder opgeleid. Zodoende neemt de optometrist steeds meer taken van de huisarts over in de eerstelijns oogzorg in de gezondheidszorg. Misleidend is dat sommige opticiens zich functioneel optometrist noemen maar dit zijn geen gediplomeerde optometristen.
De optometrist van OOG & DESIGN kan ook uw rijbewijs keuring snel voor u regelen in Den Helder en Julianadorp.
 

 

Meten is weten!
Meten is weten!
Zekerheid van de juiste oogmeting en oogzorg voor uw kostbaren ogen? Maak nu een afspraak in het filiaal van u keuze in Den Helder of Julianadorp.
Contact Den HelderDown

OOG & DESIGN opticien optometrist
voorheen meester reenders optiek

Beatrixstraat 33
1781 EM Den Helder
Tel 0223 627171 optie 1

 

Openingstijden:

dinsdag t/m vrijdag 09.30 - 17.30 uur
zaterdag  09.30 - 17.00 uur
donderdag koopavond alleen op afspraak

 

Bel ons
Contact JulianadorpDown

OOG & DESIGN opticien optometrist
voorheen meester reenders optiek

Winkelcentrum De Riepel
Schoolweg 51
1787 AV Julianadorp
Tel 0223 627171 optie 2

 

Openingstijden:

dinsdag t/m vrijdag 09.30 - 17.30 uur
zaterdag 09.30 - 17.00 uur
Koopavond vrijdag alleen op afspraak

 

Bel ons
Created by Trefnet | Powered by Shark CMS